Waterjet Mitsubishi type Suprema DX 510

De Mitsubishi snijmachine heeft een zeer hoge productienauwkeurigheid,
resulterend in een betere snijkwaliteit bij een hoger wisselend snelheidsbereik. De aandrijvingen en geleidingen zijn uitgevoerd met overgedimensioneerde kogelomloopspindels merk Bosch Rexroth, evenals dubbele kogelomloop lineair geleidingssystemen Rexroth.
Zowel de wisselplaat van de snijkop(pen) als portaal worden aangedreven door Mitsubishi Electric AC borstelloze servomotoren. Gecombineerd met een Wittenstein Alpha* planetaire vertragingsbak met geen omkeerspeling op alle assen. Het portaal wordt aan beide zijden aangedreven. Alle assen en geleidingen worden automatisch gesmeerd (onderhoudsarme machine). De aandrijvingen en geleidingen zijn op adequate wijze afgeschermd door balgen en een tweede balgenomkasting tegen inwerking van water en abrasief (dubbele bescherming). IJlgang X- en Y-as 0-30m/min.
De wagenplaat waarop de ITC snijkop is gemonteerd is voorzien van een Mitsubishi borstelloze servomotor met een zelfpositionerende hoogtesensor en aanvaringsbeveiliging.
De hoogte instelling is 180 mm. De aanvaringsbeveiliging werkt onafhankelijk van de focusseerbuis (abrasief nozzle) zodat er door een aanvaring geen focusseerbuis of abrasief nozzle afbreekt of schade ontstaat aan de Z-as.