Tel. 0114-683030 | info@bormstaal.com

Geschiedenis

Het bedrijf Bormstaal BV is opgericht in 1986. Alain Borm is gestart vanuit een garage en geleidelijk is het bedrijf steeds verder uitgebouwd. De laatste jaren is veel geïnvesteerd in nieuwe machines. De verwachting is dat de omzetgroei de komende jaren steeds sneller zal gaan. Bij Bormstaal staan kwaliteit en leveren volgens afspraak bovenaan. Voor de medewerkers van Bormstaal is de klant koning en door hun flexibele instelling worden spoedopdrachten altijd op tijd geleverd. Dit kan ook omdat Bormstaal een grote voorraad heeft in platen en constructieprofielen in vele kwaliteiten staal, RVS, aluminium, etc. Wij beschikken over eigen transport.

Strategie Bormstaal is gespecialiseerd in het snijden, zetten en het verwerken van plaatmateriaal. Door ons moderne machinepark kunnen wij een zeer goede kwaliteit tegen een scherpe prijs leveren. Bormstaal levert kwaliteit en altijd op tijd. Indien nodig kunnen wij zeer snel leveren.

De afgelopen jaren hebben wij verbeteringen doorgevoerd in het productieproces en in onder andere de automatisering, het voorraadbeheer en het inkoopmanagement. Doel is de kosten van het eindproduct te verlagen, zodat wij onze concurrentiepositie kunnen verbeteren en de klant steeds scherp kunnen offreren.

Kwaliteit Om zo goedkoop mogelijk te produceren is het een voorwaarde dat het productieproces onder controle is en de productkwaliteit goed is. Wij monitoren en analyseren het productieproces daarom continue . Deze aanpak leidt tot het opzetten van allerlei procedures, zodat de gewenste kwaliteit steeds hoger wordt en ook steeds zal worden gerealiseerd.

Nieuwbouw De productie was over twee hallen verdeeld die los van elkaar stonden. In het voorjaar van 2008 zijn de twee hallen aan elkaar verbonden. Met name voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden zijn bovenloopkranen onder het nieuwe dak geïnstalleerd. Er is een nieuwe productie lay-out gemaakt, waarin ook de nieuwe 12 meter lange kantbank en de nieuwe wals zijn opgenomen.

Uitbreiding van de verkoop ! Omdat Bormstaal recent veel geïnvesteerd heeft in uitbreiding van het machinepark en in nieuwbouw is uitbreiding van de productie zeer goed mogelijk. Net over de grens in België zijn veel grote bedrijven in de (petro)chemische industrie, de scheepvaart en in de auto-industrie gevestigd, met name in de havens van Antwerpen en van Gent. Om de verkoop uit te breiden, wordt actief gewerkt aan het benaderen van potentiële klanten, zowel in Nederland als in België en Frankrijk.

Steeds meer naamsbekendheid Naast gerichte acquisitie is ook het ontwikkelen van een marketingstrategie voor het verbeteren van de naamsbekendheid van Bormstaal in de rest van Zeeland en in België en Frankrijk van groot belang. Het opbouwen van naamsbekendheid is iets van lange adem. Er wordt gewerkt aan een brede marketingcampagne via tijdschriften en via beurzen, bijvoorbeeld de vakbeurzen in Antwerpen of Gent of de beurs Contacta in Goes. Bormstaal heeft al een goede naam opgebouwd door volgens afspraak een goede kwaliteit op tijd te leveren. Vooral onderscheidt Bormstaal zich door het op tijd kunnen leveren van opdrachten die met zeer grote spoed moeten worden gerealiseerd. Dit imago heeft Bormstaal al opgebouwd, maar er wordt continue aan gewerkt om dit nog verder te versterken.